França
Internacional 30/03/2012

Empleats francesos de la Fnac, furiosos, segresten el seu cap per fer escoltar les seves demandes

Treballadors de totes les botigues de la cadena Fnac de París es van aplegar a una reunió per renegociar els salaris i van retenir-hi el director de les botigues 7 hores

Ara
1 min
Empleats vinguts de totes les botigues FNAC de París demanen explicacions al director –que no apareix a la imatge–. / PIERRE VERDY / AFP

BarcelonaEls treballadors ja no saben què fer per fer escoltar les seves reivindicacions, i últimament els assalariats francesos estan posant en pràctica una nova tècnica: segrestar els seus caps. Aquest dijous, 150 treballadors de botigues Fnac de París van retenir durant set hores Bruno Ferrec, el director de les nou botigues que la cadena dedicada a l'oci té a la capital gal·la, segons informa 'Le Monde'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Potser van seguir l'exemple dels empleats de companyies com Siemens, Scapa, Caterpillar o Molex, que ja han optat per aquesta tècnica els últims anys per reclamar els seus drets.

Prop de 150 treballadors, arribats de totes les botigues de la ciutat, van assistir a una reunió de negociació salarial en un hotel per reclamar un augment dels seus sous, i especialment dels salaris inicials –exigien 1.700 euros davant dels 1.414 actuals–. La direcció de l'empresa els va proposar, com a resposta, un augment mensual de 15 euros per a les remuneracions de menys de 1.500 euros, cosa que els sindicats van considerar insuficient.

"Però el que ens ha xocat més ha sigut el menyspreu total envers els treballadors. El director fins i tot ha parlat de "població" per referir-s'hi", explicava al rotatiu francès Catherine Gaigne, una delegada sindical. La qüestió –que no és l'únic punt de confrontació entre les dues parts– encara no ha sigut resolta, i hi ha convocades futures reunions per abordar-la.

stats