Internacional 19/11/2012

La dreta francesa, sense líder davant la confusió dels resultats de les primàries

El duel entre els aspirants a succeir Sarkozy queda en suspens per un termini indeterminat. Els candidats anuncien hores després del tancament dels centres de vot possibles irregularitats i frau

Efe
2 min
Seu del partit Unió per una Minoria Popular (UMP) a París. AFP

ParísEl duel pel control del gran partit de la dreta francesa, la UMP, ha quedat en suspens per un termini indeterminat davant la confusió dels resultats del vot dels afiliats, després que els dos candidats es consideressin vencedors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El secretari general de la Unió per un Moviment Popular (UMP), Jean-François Copé, ha assegurat haver aconseguit una victòria sorpresa sobre l'ex primer ministre François Fillon, que no havia anticipat cap enquesta durant els quatre llargs mesos de campanya per la presidència de la formació.

Copé ha indicat que la seva candidatura, segons el recompte del seu camp, ha obtingut un miler de sufragis més que Fillon, dels militants que han participat en aquestes primàries internes per les que hi havia prop de 300.000 electors potencials. Però minuts després, Fillon ha contestat al diagnòstic i ha donat el seu; i d'acord amb el seu equip ell anava per davant, amb 224 vots de diferència.

Cap dels dos s'ha volgut proclamar com a futur successor de l'actual cap d'estat de Nicolas Sarkozy i han dit que d'això se n'ha encarregar la Comissió de Control d'Operacions de Vot. Un camp i l'altre havien anunciat hores després del tancament de prop de 659 centres de vot repartits per França, que havien detectat irregularitats –i frau– i que pretenien impugnar els resultats en algunes federacions que no resultaven favorables.

L'escenari de confrontació entre els dos que es dibuixava dilluns a la matinada, quedava a l'espera que tal vegada en unes hores després la Comissió de Control d'Operacions de Vot de la UMP emetés un dictamen incontestable o que hi hagués un acord entre els dos presidents. Uns pretendents que només havien parlat per telèfon després que ambdós haguessin sortit a dir que anaven per davant.

També ha quedat posposat un dels grans objectius de l'organització d'aquestes primàries, el nomenament del que hauria de ser el nou cap de l'oposició al govern d'esquerres del president francès, el socialista François Hollande.

stats