Escòcia
Internacional 06/05/2011

Majoria absoluta per als independentistes d'Escòcia

El referèndum d'independència era una de les principals promeses de l'Scottish National Party

Agències
1 min
Alex Salmond, el líder del Partit Nacional Escocès

EdimburgVictòria històrica a Escòcia. L'SNP d'Alex Salmond ha aconseguit la majoria absoluta al parlament escocès amb 65 diputats, quan encara queden tres escons per confirmar. El resultat permetrà al partit formar un govern en solitari i aprovar la llei del referèndum que permetria fer una consulta per la independència durant la propera legislatura. La majoria absoluta de l'SNP és la primera que cap partit escocès aconsegueix en les eleccions autonòmiques. De fet, el sistema electoral del país el van dissenyar a finals dels noranta els laboristes per afavorir governs sense majories clares. Alex Salmond ha definit els resultats com a "històrics", i s'ha compromès a fer el referèndum en els propers 4 anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En aquest mapa podeu veure com l'Scottish National Party s'ha imposat fins ara a la majoria de districtes electorals impulsat per la desfeta dels liberals demòcrates, que han tingut un important vot de càstig, i els mals resultats dels laboristes, que no aixequen el cap.

El líder de l'Scottish National Party, Alex Slamond, s'ha compromès a fer un referèndum per la independència d'Escòcia al final de la legislatura de cinc anys, ja que s'ha fixat com a objectiu primer resoldre la crisi econòmica.

stats