França
Internacional 21/02/2012

La policia interroga DSK per un cas de proxenetisme

Els investigadors volen esbrinar si l'exdirector de l'FMI sabia que les dones que hi havia a les festes sexuals on participava eren professionals del sexe

Acn
1 min
El cotxe de Strauss-Kahn envoltat de mitjans a la seva arribada a les instal·lacions policials. / BENOIT TESSIER / REUTERS

LilleL'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, ha anat aquest dimarts a declarar davant la policia en el marc de la investigació sobre una suposada xarxa de prostitució a Lille, al nord de França. Strauss-Kahn pot estar retingut durant 48 hores i després pot ser investigat sobre fons malversats per esbrinar si executius francesos van utilitzar comptes de despesa corporativa per finançar festes sexuals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La investigació està centrada en una xarxa que hauria proporcionat prostitutes a clients del luxós hotel Carlton de Lille. La policia vol establir si Strauss-Kahn sabia que les dones que participaven a les festes a les quals va assistir a París i Washington eren prostitutes.

Dominique Strauss-Khan no ha fet declaracions als periodistes quan ha arribat a la comissaria de policia de Lille. L'advocat de Strauss-Kahn, Henri Leclerc, ha dit que el seu client no tenia raó per pensar que les dones que participaven a les festes eren prostitutes.

Vuit persones, entre elles dos empresaris de Lille propers a Strauss-Khan i un comissari de policia, han estat arrestades en el cas. La firma de construcció Eiffage va acomiadar un executiu que està sota sospita d'haver utilitzat fons de la companyia per contractar professionals del sexe.

Ser client de prostitutes no és il·legal a França, però sí que ho és proporcionar-ne a altres persones i fer servir fons de la companyia per pagar-les.

La carrera política de Strauss-Kahn, exministre de Finances considerat durant un temps el principal aspirant socialista en les eleccions presidencials del 2012 a França, va haver de deixar la presidència de l'FMI per després de veure's implicat en un escàndol per presumpta agressió sexual a una cambrera d'un hotel a Nova York.

stats