Internacional 17/06/2012

Nova Democràcia ofereix un govern d'unitat nacional després de guanyar les eleccions a Grècia

El candidat Andonis Samaràs celebra la victòria electoral. Els conservadors poden formar govern amb els socialistes del Pasok, tots dos partidaris del rescat

Ara
1 min

AtenesEl candidat de la conservadora Nova Democràcia, Andonis Samaràs, ha celebrat la victòria electoral a Grècia. Els primers resultats oficials donen al partit conservador el 30% dels vots i uns 131 escons.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Samaràs ha plantejat un govern d'unitat nacional que inclogui els socialistes del Pasok i els antirescat de Syriza: "És un resultat important per a Europa. Convidem tots els partits a un govern d'unitat nacional. Aquest govern ha de portar la responsabilitat de garantir el creixement i la seguretat de la societat. Els electors ens han honorat amb el seu vot. Dono les gràcies al poble grec, que ens ha fet confiança en aquests moments difícils. Li hem dit la veritat i ens ha escoltat. Amb aquest resultat tenim una base estable per a un govern d'unitat dins el camí d'Europa. Cooperarem amb els nostres amics a Europa per superar la difícil situació del país i l'atur. Això no pot continuar".

stats