Internacional 18/09/2012

El setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo' torna a publicar aquest dimecres caricatures de Mahoma

El primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault, demana "responsabilitat" però recalca que "la llibertat d'expressió constitueix un dels principis fonamentals" de la república francesa. La seu del setmanari va ser cremada el 2011 després de publicar un número especial anomenat 'Charia Hebdo'

Agències
1 min
Portada de l'edició del 'Charlie Hebdo'

BarcelonaLa provocació forma part de l'ADN del setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo'. En l'edició que surt als quioscos aquest dimecres, la revista torna a publicar caricatures de Mahoma en les seves pàgines interiors. Les vinyetes surten a la llum en plena efervescència al món musulmà en contra d'un vídeo amb segell nord-americà que ha propiciat atacs en ambaixades dels Estats Units en més de 20 països.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault, ha apel·lat a la "responsabilitat" davant de la publicació de les caricatures, tot i això, ha recordat que "la llibertat d'expressió constitueix un dels principis fonamentals" de la república francesa i ha subratllat que "el principi de laïcitat constitueix, juntament amb els valors de la tolerància i el respecte a les conviccions religioses, el centre del nostre pacte republicà".

Reforç policial als locals del setmanari

'Charlie Hebdo' ja va publicar unes vinyetes on posava cara a Mahoma –quelcom tabú en l'Islam– el novembre del 2011, després que els islamistes triomfessin a Tunísia. La provocació va portar a que cremessin els seus locals a París. Des de llavors el seu director, Charb, viu sota protecció policial. En declaracions als mitjans francesos ha justificat les vinyetes "en nom de la llibertat de premsa" i ha afirmat que "respecten les lleis de la República". La policia ha reforçat la seguretat en la zona on hi a la redacció.

"Intocables 2"

Per a la portada d'aquesta edició, el setmanari ha decidit il·lustrar un jueu ortodox que porta en cadira de rodes a Mahoma. Titulat 'Intocables 2', es fa ressò de la pel·lícula d'èxit francesa 'Intocables'. Els dos personatges de la caricatura diuen: "No convé burlar-se'n".

stats