Internacional 23/08/2013

Una fotoperiodista índia, víctima d'una violació múltiple mentre treballava a Bombai

La noia, de 22 anys, estava fent un reportatge en una fàbrica tèxtil abandonada. El seu company de treball va ser agredit i lligat amb una corda

Efe
2 min

Nova DelhiUna jove fotoperiodista índia ha estat violada per cinc homes mentre treballava en un reportatge per a una revista estrangera a la ciutat de Bombai, segons ha informat aquest divendres una font policial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'agressió va passar a última hora d'aquest dijous a la tarda en un complex tèxtil abandonat conegut com Shakti Mills, situat al barri de Mahalaxmi de la metròpoli financera, segons ha explicat la font a l'agència IANS.

La dona, de 22 anys, es trobava amb un company de treball que va ser agredit i lligat amb una corda mentre almenys tres dels cinc homes van violar la fotoperiodista per torns.

Els agressors es van donar a la fuga després de la violació i les autoritats han arrestat ja cinc sospitosos.

Des de finals del 2012, l'Índia viu en un estat de psicosi pels continus casos d'agressions sexuals que han acaparat les portades de la premsa local i internacional.

El detonant va ser la brutal violació que va patir al desembre una estudiant de 23 anys per part de sis individus en un autobús en marxa a Nova Delhi.

La jove va morir tretze dies després de l'atac, i la seva mort va desencadenar una onada de protestes sense precedents al gegant asiàtic, alhora que va donar peu a un profund debat sobre la discriminació que pateixen les dones en molts àmbits de la societat.

Els escàndols han afectat el turisme estranger a l'Índia, segons dades oficials i d'operadors turístics. Les autoritats van modificar el codi penal per endurir les penes contra condemnats per violació.

Un tribunal de la capital índia ha d'emetre pròximament un veredicte en el cas referent a la jove estudiant agredida a l'autobús.

Els observadors creuen que la pena de mort serà el càstig probable per als quatre acusats d'aquest crim.

Un cinquè presumpte implicat es va suïcidar a la presó, segons la versió oficial, i un sisè suposat agressor era menor d'edat quan van passar els fets i ha estat jutjat per un tribunal juvenil que, com a màxim, li imposarà una pena de tres anys d'internament.

stats