Publicitat
Publicitat

Veneçuela

El líder de l'oposició dóna el condol a la família i demana que es respecti la constitució

Henrique Capriles reclama que l'exèrcit "continuï com li correspon, al servei de tothom", i fa una crida a la unitat

El líder de l'oposició veneçolana i governador de l'estat de Miranda, Henrique Capriles, ha ofert el seu condol a la família del president, Hugo Chávez, mort aquest dimarts a Caracas, així com als seus companys i seguidors, i alhora ha demanat pau i respecte a la Constitució.

"Vam ser adversaris, mai enemics. [...] Comprenem els sentiments de dolor de la família del president mort, dels seus companys i de molts veneçolans de totes les regions, a ells, el nostre sentit condol", ha llegit Capriles, envoltat d'altres líders opositors.

El governador  –que acaba de tornar d'un viatge als Estats Units– ha assenyalat que els integrants de l'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) confien que Veneçuela serà capaç de superar "qualsevol dificultat que se li presenti" sempre que els ciutadans segueixin "guiats per la veritat i la Constitució".

Ha reiterat que al Govern li correspon ara "garantir la convivència en llibertat i en pau" i ha apuntat que, com a veneçolà, espera "que actuï amb estricta afecció al seu deure constitucional" i que les forces armades romanguin, "com els correspon, al servei de tothom".

Capriles ha dit que parla "des de la responsabilitat" i del "respecte" a tots els veneçolans, "sense distincions, sense divisions, sense discriminacions a civils i militars de totes les classes socials", i ha afegit que el poble veneçolà "sabrà trobar la ruta de l'esperança a què té dret".

Més continguts de Món

  1. Reobert el trànsit a l'aeroport de Roma, suspès durant dues hores per un incendi

    El foc, que l'alcalde de Fiumicino havia qualificat de "molt seriós", s'ha produit en una zona arbrada al costat de les pistes

  2. Una família nord-americana troba un tresor valorat en un milió de dòlars en un vaixell espanyol enfonsat el 1715

    La família Schmitt, que es dedica a buscar tresors amb el seu vaixell, encara no ha estat localitzada. El botí l'hauria trobat un dels fills de la família al juny a Fort Pierce, a uns 210 quilòmetres al nord de Miami

  3. Varufakis va voler enganyar la ‘troica’ piratejant dades fiscals

    La publicació del pla B de l’exministre encén la política grega