Internacional 31/07/2013

El govern d'Egipte ordena a la policia que intervingui contra els Germans Musulmans

El líder del partit, Mohamed Badia, serà jutjat per incitar la matança de manifestants

Efe
2 min
Protestes a favor de Mursi al Caire. AFP

El CaireEl govern egipci ha decidit aquest dimecres començar a adoptar "totes les mesures necessàries" per acabar amb les acampades dels islamistes al Caire, perquè considera que suposen "un perill per a la seguretat nacional i la pau social".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La ministra d'Informació, Doreeya Sharafedin, ha dit, després d'una reunió de l'executiu, que la decisió s'ha pres basant-se en "la gran autorització del poble per tractar el terrorisme i la violència".

Les autoritats amenacen des de fa més d'una setmana de desmantellar les acampades dels partidaris del president deposat Mohammed Mursi.

Jutjat per incitar a la violència

El líder del Germans Musulmans, Mohamed Badia, sobre el que pesa una ordre de detenció, serà jutjat per incitar la matança de manifestants davant la seu del partit a finals de juny, segons ha decidit aquest dimecres la Fiscalia General d'Egipte

També hi ha altres dirigents del grup islamista, com Jairat al Shater i Mohamed Rashad Bayumi, ja empresonats, que seran jutjats pel mateix motiu que Badia al Tribunal Penal d'El Caire.

Continuaran amb les protestes

Els partidaris del president derrocat Mohamed Mursi han assegurat aquest dimecres que continuaran manifestant-se tot i les amenaces del govern de voler acabar amb les protestes i han demanat a la comunitat internacional que eviti una nova massacre de civils.

La portaveu de la Coalició Nacional per a la Defensa de la Legitimitat, Ahmed Nashar, ha dit en declaracions a l'agència Efe que "resistiran pacíficament" en les seves acampades a les places d'El Caire.

Nashar ha subratllat que la decisió adoptada per l'executiu de voler acabar amb les protestes "és propi d'un estat repressiu i d'un règim militar, policial i dictatorial".

El passat 27 de juliol, el ministre d'Interior egipci, Mohamed Ibrahim, va afirmar que volien desmantellar "molt aviat" les acampades dels seguidors de Mursi.

Milers de partidaris de Mohamed Mursi i dels Germans Musulmans han ocupat durant un mes principals punts d'El Caire per protestar contra el cop d'estat de l'exèrcit del passat 3 de juliol. Més de 300 persones han mort des que Mursi va ser derrocat del poder.

stats