guerra a mali
Internacional 28/01/2013

Les tropes franceses i malianes controlen els accessos a Tombouctou

Paracaigudistes i tropes terrestres preparen l'entrada a la població mil·lenària. Fabius diu que la presa de la ciutat és imminent

Efe
1 min
No hi ha imatges del front de Mali: periodistes en un checkpoint a Sevare. JOE PENNEY / REUTERS

ParísLes tropes franceses i malianes controlen des de diumenge a la nit els accessos a la ciutat de Tombouctou, al nord del país, i tenen previst entrar a la població "en les properes hores", ha explicat el portaveu de l'estat major de l'exèrcit francès, Thierry Burkhard.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El militar ha explicat que en l'operació participen forces terrestres i que s'han llançat també paracaigudistes per controlar les principals vies d'accés a la ciutat. Ha afegit, també, que no s'ha trobat resistència par part els grups islamistes que havien controlat aquesta població mil·lenària durant els darrers mesos.

El titular d'Exteriors de l'Elisi, Laurent Fabius, ha assegurat que els francesos "alliberaran Tombouctou amb els malians molt aviat", i ha recordat que l'objectiu de la intervenció militar de París és "restablir la integritat territorial de Mali". El gener del 2012, en plena onada de la Primavera Àrab, la rebel·lió armada dels tuaregs va portar a la proclamació de la independència del nord del país, que posteriorment va ser ocupat per grups islamistes lligats a Al-Qaida al Magreb. Diverses ONG, com Amnistia Internacional o la Federació Internacional de Drets Humans, han denunciat execucions massives a mans de tropes malianes com a represàlia per aquesta revolta.

stats