22/09/2011

Algú pot explicar la veritat?

2 min

Escena 1: Apareix un partit polític anomenat A. Des de les últimes eleccions, A controla una administració que batejarem com a Florolos (digui'n Generalitat, Ajuntament, o Diputació). El partit A explica que els comptes que s'ha trobat a Florolos són un desastre. L'auditoria diu que s'ha passat d'un superàvit anunciat per l'antic equip de govern de + 00 a un dèficit de - 0000000000. Conclusió: s'ha malbaratat diner públic.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Escena 2: Apareix el partit que governava Florolos fins a les últimes eleccions i que anomenarem B. B s'indigna perquè considera que els números presentats per A són un artifici comptable que no reflecteix la realitat amb l'objectiu de desprestigiar-los. La seva gestió ha estat impecable.

Escena 3: El partit A argumenta que hi ha un munt de factures per pagar i que la caixa està més buida que el cervell de Pepe. Ah, i que, a més, ha trobat moltes partides compromeses fins d'aquí 10 o 15 anys, cosa que lliga de peus i mans la seva gestió. La resposta de B és que va haver de fer moltes inversions necessàries per al futur del país i que algunes podrà arribar a inaugurar-les A sense ni haver-les planejat. A, amb posat sever, diu que sense calés no podran pagar-se les obres compromeses per B i que, a més, haurà de fer retallades importants. B afirma que això és una excusa per amputar polítiques socials i estat del benestar.

Escena 4: El partit A diu que B, tot i veure que queien els ingressos, va tirar de veta pensant "qui vingui darrere ja s'espavilarà". B respon que no podia preveure's un descens tan important dels ingressos, però que ja van aplicar polítiques d'austeritat gràcies a les quals la situació no ha empitjorat. Just en aquest moment, l'obra s'interromp. El públic puja a l'escenari i interpel·la A i B: "Escoltin, nosaltres que som els que paguem l'obra, podríem saber d'una santa vegada què han fet els uns i els altres amb els nostres diners?

stats