10/12/2011

Algú se'n farà responsable?

2 min

Fins i tot a un ciutadà de lletres com un servidor li és fàcil fer la resta. Del juliol del 2005 al 7 de novembre del 2011 hi van sis anys i cinc mesos, justament l'espai de temps durant el qual el senyor Llorenç Morell, condemnat a 18 anys de presó per l'assassinat de la seva dona, Consol Galceran, ha cobrat la pensió de viudetat. Van concedir-li l'endemà mateix del crim a raó de 590 euros al mes, cosa que ens ofereix un bonic total de 40.000 euros. I el més bonic és que durant aquest temps ningú se n'ha adonat. O sigui, durant sis anys i cinc mesos un assassí ha arreplegat 40.000 euros pagats amb els impostos de vostè i meus perquè era el vidu de la persona a qui ell mateix havia assassinat. I la Seguretat Social, pesant figues.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Però tot té una explicació, només faltaria. Resulta que Morell no constava a la base de dades que recull totes les sentències condemnatòries per violència de gènere creada el 2008. Ai las, quina distracció més ximpleta, no troba? Esclar, i si no és a la base de dades, a ningú se li acudeix mirar quin és el motiu pel qual li ingressen 590 euros cada mes. Ei, que no estem parlant de 100 euros, no. Estem parlant del sou de molta gent que penca hores i hores per guanyar-se això sense necessitat d'assassinar ningú. Però, esperi's, que n'hi ha més. Que resulta que al senyor Morell no poden embargar-li els 40.000 euros perquè faci front a les indemnitzacions que marca la sentència per als familiars de la víctima. I sap per què? Perquè, pobret, cobra menys que el salari mínim interprofessional.

Ah, que m'està dient que encara no en té prou? Doncs apunti això, perquè ara la Seguretat Social ja coneix el cas. Sí, l'advocat de la família de la víctima va denunciar-ho i l'Audiència de Girona n'ha informat la Seguretat Social. I ara diu que obriran una investigació, que ja li dic jo com acabarà: la culpa és de la víctima per no haver avisat.

stats