16/08/2012

Ara sí que has begut oli, Sheldon

1 min

ICV ha anunciat que demanarà la compareixença al Parlament del magnat Sheldon Adelson, promotor d'Eurovegas, perquè expliqui aquests negocis brutots que les autoritats ianquis diuen que té a Macau. Es tracta d'una idea excel·lent: una nova gran iniciativa que devem al partit ídem.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

I que tal vegada sorgeix de la nostàlgia, perquè justament ara fa cinc anys, gairebé dia per dia, que es va produir una altra compareixença sonada al Parlament. Era en temps del tripartit (se'n recorden?), quan ICV tenia responsabilitats de govern, i llavors els compareguts van ser Manuel Pizarro (aleshores president d'Endesa, abans de desintegrar-se en un debat televisiu amb aquell trol anomenat Pedro Solbes) i Luis Atienza, president de Red Eléctrica Española (bzzz): tots dos van ser invocats per la ouija parlamentària nostrada, a fi de donar explicacions de la superapagada que l'estiu del 2007 va convertir Barcelona en un llogarret pudent i sofregit.

Els lectors memoriosos recordaran que explicacions, el que es diu explicacions, no n'hi va haver gaires, en aquella jornada gloriosa. Més aviat va fer l'efecte que els senyors Pizarro i Atienza es passaven pel folre i les manilles la solemne autoritat de la cambra catalana i dels seus membres (amb perdó), com, per cert, també va fer, pocs dies després, el senyor Joan Rangel, en aquelles saons delegat del govern espanyol a Catalunya. Encenem un ciri, doncs, perquè es faci realitat la compareixença de l' amigo Adelson, a qui ja li deuen estar tremolant les cames. Posats a fer, després podríem continuar demanant que compareguin George Bush Jr. i l'ectoplasma de Ronald Reagan perquè expliquin com és que són tan dolents.

stats