01/03/2012

Artur Mas el Frugal

2 min

Per un titular de La Vanguardia sé que el president Mas "ha aterrat a Casablanca després de viatjar en classe turista". L'altre dia llegíem al mateix diari -gràcies a una entrevista de na Pilar Rahola- que va anar a Madrid i va menjar un menú d'onze euros.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Vejam, no em trenca el cor que vagi en classe turista al Marroc, perquè no és un vol gaire llarg. Vull dir que no en devia baixar fet un quatre, com quan fas un vol transoceànic amb nit inclosa. L'estalvi que deu haver suposat aquest viatge deu ser simbòlic, però ara toquen gestos simbòlics. S'ha d'anar en classe turista i -sobretot- el poble català n'ha de tenir constància. I tampoc no em trenca el cor que mengés un menú d'onze euros, perquè per onze euros a Madrid s'hi menja molt bé, si saps buscar-te la vida. De tota manera, per a un home que només esmorza quatre avellanes (també ho sabem per la seva biògrafa Rahola), un menú de més d'onze euros podria fàcilment suposar un empatx.

No veuria malament que el nostre president (i perdó per la rima) viatgés en classe business si d'aquesta manera arribés més descansat i això suposés que pot fer més feina, per exemple. Però em sembla bé que, com que hi ha crisi, no només hi hagi un estalvi presidencial, sinó que se'ns informi als titulars d'aquest estalvi presidencial. Per tant, em quedo amb ganes de saber més coses. Per exemple, el preu de l'hotel. El van aconseguir gràcies a una oferta de Trivago? A quant els va sortir per nit? Els membres de la delegació catalana van compartir habitacions o eren individuals? L'esmorzar estava inclòs? Valia la pena? Com hi van arribar a l'hotel? En taxi? Si és així, m'agradaria moltíssim que en els propers dies poguéssim llegir un titular que digués: "El president Mas arriba a l'hotel de Casablanca en taxi després d'un intens i ferm regateig pel preu de la carrera".

stats