03/09/2012

Avui és el pitjor dilluns de l'any?

2 min

Cliff Arnalls és un professor de la universitat de Cardiff famós al món sencer per una teoria segons la qual el pitjor dia de l'any per a l'estat d'ànim és (exactament) el 24 de gener. Per afirmar-ho va aplicar la fórmula 1/8C+(D-d) 3/8xTI MxNA, on C és el factor climàtic, D els deutes, d els diners que es cobren, T el temps transcorregut des de Nadal, I el temps que ha passat des que vas fer un bon propòsit fins que se t'ha acabat la febre per dur-lo a terme, M són les motivacions i NA la necessitat de canviar de vida. Confesso que respecto molt el Cliff. I vostè segur que també, oi? Ara bé, crec que coincidim (vostè i jo) que s'ha equivocat de data. El pitjor dia és (exactament) avui. I no cal cap fórmula per saber-ho.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Avui prenem consciència que s'ha acabat l'estiu, època en la qual, almenys, podíem sortir a prendre l'aire, i comença la temporada en què es fa de nit a mitja tarda, surt el sol supertard, plou, fa fred, tenim boira... Vaja, un panorama que no resolem ni amb la Generalitat activant el pla Deprecat, de prevenció d'un estat de depressió nivell 1. A més, molts dels que encara conservin la feina es trobaran que, per obra i gràcia de l'augment de la retenció de l'IRPF, cobraran menys... Menys del menys que ja cobraven després de les diverses onades de retallades que han anat caient. I a això afegeixi-hi que han pujat l'IVA, amb els consegüents augments de preus que anirem pagant durant les pròximes setmanes.

Ah, i arriben les despeses escolars. I aviat les targetes, sobretot la d'aquell dia que vam voler impressionar el cunyat i vam dir en veu alta "Ei, aquest dinar el pago jo. És el mínim després d'aquestes dues setmanes que hem estat instal·lats al vostre minúscul apartament", per comprovar després amb estupor com al nebodet li agradaven tant les cloïsses gallegues i les espardenyes que se'n fotia cinc racions de cada. I a tot plegat afegeixi-hi la situació política, el rescat, la manifestació que sabem que hem de fer però que també sabem que no servirà de res... I que és dilluns!!! Terrible!!!

Però tinc una bona notícia: almenys demà ja és dimarts. Ànim.

stats