30/01/2011

'Baby shower'

2 min

Fa uns mesos vaig rebre un correu. L'assumpte deia: " Baby shower ". Era d'una excompanya de feina i ens convidava a berenar per celebrar el proper naixement del seu fill. Em va sorprendre convocar una celebració abans d'haver nascut el nadó. Si vols fer una festa, crec que el més lògic és que sigui per presentar el teu fill. Però com que la curiositat pot amb mi, hi vaig anar.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

He de dir que vaig estar a punt de desistir quan vaig descobrir al final del mail l'adreça d'uns grans magatzems. Havien organitzat llista de la criatura, com si es tractés d'una llista de noces! I no contents amb això, afegien un número de compte per si algú volia fer-hi la seva aportació. Quin morro que tenen alguns.

Em vaig presentar al berenar amb un pitet horrorós d'una botiga del barri. Que es foti. A la festa només érem dones. Davant la meva sorpresa, ella em va explicar que aquesta festa és femenina i que és una pràctica habitual al seu país. Va rebre tot tipus de regals i una bona quantitat de diners. Se la veia feliç i ens va confessar que el millor és que tots els regals li agradaven (esclar, els havia escollit ella prèviament) i que no n'hi havia cap de repetit. Després de dues hores sucant melindros i sentit parlar de bolquers, alletament matern, marques de cremes antiestries i altres delícies, vaig sortir de la trobada esperitada.

Potser sí que és pràctic però a mi em fa ràbia obligar la gent. Em sembla un negoci fàcil, com casar-se. Ara ens hem assabentat que la parella més glamurosa del moment també ha celebrat un baby shower . El d'ells ha estat a Los Angeles; era una festa mixta, amb convidats famosos i segurament regals caríssims. Tot plegat em produeix urticària. I ho dic prenyada de set mesos, amb una mudança en marxa i amb moltes coses que em fan falta, però no tinc l'estómac d'obligar ningú a regalar-me-les.

stats