Publicitat
Publicitat

EL DIA QUE M'ESPERA

Carles Gaig

El xef dedicarà bona part de la jornada a la Fonda Gaig, que condueix amb l'ajuda de la seva dona, i acabarà el dia a la cuina de casa Em llevaré entre dos quarts de deu i les deu del matí. Faré un esmorzar força lleuger, que inclou tallat i torrades amb confitura. Quan tots els de casa estiguem a punt, marxaré amb la meva dona, la Fina, i la filla petita, la Maria -que té 9 anys-, cap a la Fonda Gaig. Ella es cuidarà d'ordenar i classificar les taules dels clients i jo m'instal·laré a la cuina per esbrinar si s'ha de concretar algun detall o fan falta més productes. A dos quarts d'una, tots els treballadors -som més de trenta persones- ens asseurem a la taula per dinar abans de començar la jornada de feina.

Com que durant la setmana acostumo a ser al Restaurant Gaig, els diumenges que sóc a la Fonda assumeixo una funció més de control. M'encarrego de supervisar que els plats que s'entreguen des de la cuina al cambrer no presentin cap defecte. Volem atendre els 160 comensals que tindrem tan bé com puguem. La feina s'allargarà fins a les cinc o dos quarts de sis de la tarda. Quan ho tinguem tot enllestit, tornarem a casa, al barri d'Horta de Barcelona. Si el dia s'ha complicat i ha estat dur, potser pararem al Dry Martini per prendre alguna cosa amb la meva dona. A casa, m'encarregaré del sopar. El diumenge és un dia per fer concessions a la petita i potser ens permetrem la llicència de preparar una pizza, si no optem per fer alguna altra prova. Una bona manera de tancar la jornada seria veure una pel·lícula interessant.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT