23/03/2012

Crec que no em fitxarà Telefónica

2 min

No sé qui s'encarrega de fitxar els treballadors (i les treballadores) de Telefónica, però, renoi, té un ull privilegiat. Va fixar-se en Iñaki Urdangarin, home vinculat des de sempre al món de les telecomunicacions, que va incorporar-se a la companyia com a conseller de la divisió internacional i com a representant de la companyia als Estats Units, on, com vostè potser ja deu saber, hi resideix en companyia de la seva família cobrant el simpàtic sou d'1,4 milions d'euros a l'any. També va fixar-se en Javier de Paz, exsecretari de les Joventuts Socialistes i il·lustre amic de José Luis Rodríguez Zapatero, i en altres professionals com Eduardo Zaplana, Narcís Serra, Pedro Arriola (l'assessor dels assessors de José María Aznar i marit de Celia Villalobos), Alfredo Timmerman (excap del gabinet d'Aznar) i el gran Manuel Pizarro (aquell de l'" antes alemana que catalana "). I, ves per on, ara s'ha fixat en Iván Rosa, advocat de l'Estat i, casualitats de la vida, marit de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i en Paloma Villa, esposa del secretari general del grup socialista al Congrés, Eduardo Madina.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Però l'ull no para. Per això l'exministra Elena Salgado és consellera d'Endesa, l'empresa en què és consultor José María Aznar. Pedro Solbes és conseller a Enel, empresa matriu d'Endesa. Pío Cabanillas, Javier Solana i l'exsecretària d'estat d'Energia Carmen Becerill són a Acciona. Felipe González és conseller de Gas Natural i Miguel Boyer de Red Eléctrica, companyia en la qual va estar a punt d'entrar a treballar la setmana passada el marit de María Dolores de Cospedal. I com que se m'acaba l'espai, resumeixo: l'any 2010 el 9,8% dels consellers de les empreses de l'Íbex eren expolítics.

Pregunta: un expolític o un familiar d'un polític en actiu no té dret a guanyar-se la vida a l'empresa privada? I tant que sí!!! Però, i les formes? Hooome, almenys les formes...

stats