13/11/2011

Primer debat d'Oltra

2 min

Un altre debat. A TV3 i propi de l'era moderna i no del pleistocè televisiu. Encara que els candidats continuen sense apropar-se a les preocupacions reals de la ciutadania, com a mínim la tecnologia amoroseix les formes. Un plató elegant (que ja coneixíem de les municipals del maig) amb unes projeccions lineals en permanent moviment que dissimulaven la rigidesa del debat. S'agraeix que els candidats estiguin drets: activa el to.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ariadna Oltra va ser una correcta moderadora, mantenint-se en un pla discret i controlant la dinàmica. Molt menys protagonista del que ens tenia acostumats en Cuní. Amb tot, Oltra comença a sentir-se còmoda fent unes pauses a l'hora d'acabar les frases que li juguen en contra. Si bé vol denotar fermesa en la manera d'expressar-se acaba transmetent ganes de donar-se importància. Es va fer referència a ella mateixa com a moderadora en tres ocasions (potser massa) i al final va agrair als candidats que li haguessin facilitat la feina. Això als espectadors tant ens fa.

Per cert, que a l'hora de presentar el debat sí que van posar el rètol en pantalla del nom d'Ariadna Oltra tot just començar, en una campanya on ningú a TV3 no firma ni espais informatius ni cròniques per protestar pels blocs electorals.

Ens va faltar el pla de reacció de Carme Chacón quan Fernández Díaz li va recordar que ella era la ministra d'Habitatge quan la bombolla immobiliària va fer sostre. L'únic zoom destacat de la nit va ser a l'adhesiu de suport de TV3 que va mostrar a càmera Alfred Bosch. Per cert que es nota que el candidat d'ERC és escriptor perquè té una habilitat per narrar un discurs molt més explicatiu i desencarcarat que els altres.

Un debat televisiu en què al final tens la sensació que els votants acaben gaudint més fixant-se en afonies, americanes XXL i altres febleses dels candidats que no pas en els arguments. La crueltat de la tele, que així iguala tothom aliena a cronòmetres i blocs temàtics.

stats