22/10/2011

Desmuntant ETA

2 min

TV3 i el Canal 3/24 van ser els primer mitjans de comunicació que es van fer ressò del final d'ETA. A les set en punt de la tarda ja van connectar en directe amb la cadena britànica per retransmetre-ho en el mateix moment que n'informava. D'això se'n diu informació privilegiada. En van informar durant quaranta-cinc minuts.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Després van connectar amb la nova Masia del Barça per retransmetre'n en directe la inauguració. Era un espectacle televisiu muntat per TV3. L'únic retret és no haver-ho emès per l'Esport3. Ara bé, el Canal 3/24 va estar informant sobre la notícia d'ETA de les set de la tarda fins a les dotze de la nit ininterrompudament. No sé fins a quin punt cal agafar-se-la amb paper de fumar. De vegades ens agrada més criticar que buscar la manera d'estar ben informats.

Un cop acabat l'acte de La Masia, van emetre una mica deJust for laughs(quina mandra) per quadrar amb un TN que, excepcionalment, va durar una hora. Un informatiu impecable compost per tres notícies: ETA, Gaddafi i La Masia. Els vídeos sobre les cinc dècades d'ETA i l'evolució des de l'última treva, les rodes de corresponsals, les entrevistes... excel·lents i interessants. I Raquel Sans va treure pit recordant la precocitat de TV3 a donar la notícia. El TN va aconseguir una mitjana de 563.000 espectadors (un 19% deshare). No pot dir el mateix Josep Cuní. Des de les set a 8TV parlant d'ETA va aconseguir només un 3,1% deshare.

A TV3, a la nit, abans que comencés elBanda ampla, Ramon Pellicer va dedicar quinze minuts a l'última hora sobre l'abandonament de les armes per part d'ETA. Cal lloar, també, la cintura delPolònia, que va incloure un esquetx relacionat amb la notícia del dia. I el dia abans, dimecres, elSense ficcióva emetre (oh, quina casualitat) el reportatgePluja seca,sobre els processos de pau a Euskadi fets a l'ombra. Francament, veient la tertúliafàcil i tòpica que van muntar els de La Sexta (això sí, sense parar), crec que no ens podem queixar.

stats