04/01/2011

Dones que (no) fumen

1 min
Chardonnay, Fins

No fumo, i naturalment, fins ara he anat a locals de fumadors. No hi havia cap més opció. En alguns restaurants he menjat acompanyada del fum dels de la taula del costat. El fum molesta quan menges -fins i tot molesta els fumadors- però, sobretot, resulta particularment abominable quan estàs absorbint una ampolla de vi (excepte, potser, si és de Chardonnay, que, mira, si ets esnob i de bon conformar, sempre pots considerar que ja té unes notes de fumat). Fins ara havia de renunciar a l'espai sense fum o als locals que m'agradaven. Ara això ja no serà així.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ente nc que els restaurants petits hagin de ser, per forç a, de no fumadors. Però també entenc que els fumadors -clients fumadors i bàrmans i cambrers fumadors- vulguin bars de fumadors o sales de fumadors. No m'imagino què faran als restaurants i cocteleries on, després d'un bon àpat, els clients solien fumar-se un havà. Ja sé que els fumadors ens costen diners a tots, perquè molts desenvoluparan malalties greus derivades del vici que haurem de pagar amb la sanitat pública. Però també ens en costen els cocaïnòmans (que no paguen impostos quan compren droga) i les persones que beuen, com per exemple jo.

Ara bé, que els amos dels bars es queixin -ho llegíem a l'ARA- que, amb la nova llei, els fumadors sortiran a fumar i no respectaran el descans dels veïns, em fa morir de riure. ¿Insinuen que abans-d'ahir a les quatre de la matinada a la porta dels locals de fumadors tot era silenci?

stats