04/04/2012

Duien artefactes explosius o no?

2 min

Dilluns 2 d'abril. TN vespre de TV3. Notícia sobre els detinguts durant els actes violents del dia de la vaga general. Minut 8.43. Ramon Pellicer llegeix: "Entitats socials i partits polítics d'esquerra han demanat l'alliberament de dos dels tres detinguts. Són estudiants de física empresonats per formar part del piquet que va tallar la Diagonal i per portar dos artefactes explosius a la motxilla". Sobreimpressionades, imatges de dos dels presents a la concentració feta a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet del Llobregat. Són Oriol Amorós, diputat d'Esquerra Republicana al Parlament, i Joan Josep Nuet, senador d'EUiA (partit coalitzat amb ICV).

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Tots els que ho vam veure, quina conclusió en traiem? Coi, que Esquerra i ICV donen suport a dos detinguts amb explosius. A través de Twitter pregunto a Esquerra si hi té alguna cosa a dir. Resposta: "ERC demana que no es carregui el mort dels incidents del 29-M a la tarda a dues persones que havien estat detingudes al matí". A través d'un piulaire, rebo explicacions d'Oriol Amorós: "No donem suport a ningú que dugui explosius. Diem que als detinguts al matí se'ls carreguen fets de la tarda per tapar la incompetència". Li responc que si és conscient "del missatge que va arribar als espectadors". Resposta: "T'agraeixo l'avís, però som responsables de les nostres paraules, no de com s'expliquen". Després em diu que està molt molest amb els incidents "perquè tapen les raons de la vaga" i perquè "amb 9.870 mossos al carrer no hi hagi cap detingut pels fets de la tarda".

Jo no entro en el tema político-partidista, per tant: 1) TV3 diu la veritat i els detinguts duien explosius. En conseqüència Esquerra i ICV van donar suport a dos terroristes. O bé 2) TV3 menteix i, per tant, els directament al·ludits han de demanar una rectificació pública. Si cal per via judicial. Ah, per cert, i disparar contra el pianista és com disparar-se al peu.

stats