20/09/2011

Encara estem contra els peatges?

2 min

Ahir van presentar un altre pla per abaratir el preu dels peatges a alguns usuaris. Aquest cop els beneficiats són els cotxes que contaminin poc. I, què vol dir "contaminar poc"? Doncs li recomano que es miri les instruccions per aspirar al descompte, perquè s'han de seguir uns quants passos burocràtics que jo ara mateix no li explicaré. No, no és que passi de vostè. No els hi explico senzillament perquè en el tema peatges, com amb el tema impost de successions, jo ja fa dies que m'he perdut.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'impost ja no sé qui el paga, qui no el paga i on es paga i on no. I no sé si avui Blanco ja ha corregit Salgado o si ha estat Salgado qui ha corregit Blanco i després Blanco ha corregit la correcció perquè Salgado el recorregís. I el que em passa amb els peatges és que ja no sé què era promesa electoral o què era projecte de promesa, si la promesa al final ha estat realitat o no ho ha estat i, si ho ha estat, ho ha estat del tot o només una miqueta; ja no sé en quines vies fan els descomptes, en quines no en fan però abans en feien (i a l'inrevés); i no sé si al final els cotxes plens paguen menys o no paguen menys o ho he somiat. Ei, però aquest desconeixement és culpa meva. Sap què passa? Cada dia prometen una cosa i la inversa i, com que jo tinc poca memòria retentiva, quan ho acaben fent (o no), no em queda gravat el resultat.

Això sí, del tema peatges tinc una cosa claríssima: el moviment antipeatges està més mort que el soldat que a les primeres escenes d'una pel·lícula de guerra ensenya una foto de sa mare. I és normal, què carai. Passa el temps i aquells temes que els partits es llançaven pel cap fa 10 anys acaben caducant o ja no interessa usar-los. I si ningú atia el foc, el foc s'apaga. El consol és que quan alguns acabin de fer demagògia amb les retallades, potser recuperen el tema peatges i llavors puc posar-me al dia de les autopistes on fan (o no) descomptes.

stats