25/03/2011

Enrique Vila-matas

1 min
Enrique Vila-matas

L'escriptor barceloní participa avui, amb Eduardo Lago, en un dels diàlegs de Kosmòpolis, la festa de la literatura

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

avui se m'allargarà el dia. Em llevaré, com de costum, molt d'hora, cap a les set. Després d'un cafè molt necessari em poso a treballar en la novel·la. És una hora de poc soroll i bones condicions mentals. Cap a les nou contactaré amb l'Elena, la coordinadora de la meva web ( www.enriquevilamatas.com ); s'ha de renovar diàriament. Més endavant toca tractar amb l'agència literària, perquè haig de firmar els contractes per a traduccions a Suècia i la Xina. I encara abans de migdia respondré -és l'últim dia- l'entrevista amb Paris Review [prestigiosa revista novaiorquesa de literatura].

Si tinc temps tornaré a la novel·la i arribaré a l'hora de dinar. Normalment menjo fora, pel barri i amb amics, perquè és el moment de vida social; a la nit no surto. Però avui dino a casa i a la tarda em lliuraré a la concentració, com si fos un torero. Cap net i parlar poc per preparar la cita a Kosmòpolis.

A quarts de vuit em trobaré amb l'Eduardo Lago, la Paula, la meva dona, i les meves germanes, la Teresa i la Pilar, i anirem cap al CCCB. Hi haurà una certa inquietud per com anirà la connexió [videoconferència] amb un policia de Nova York que vam conèixer amb en Lago. Es dedica a patrullar pel cementiri del Bronx on hi ha enterrat Herman Melville, l'autor de Moby Dick [el diàleg porta per títol La tomba de 'Moby Dick' ]. I després, cap a les onze, el sopar a què ens convida el CCCB. No surto mai, però avui faré una excepció.

stats