09/03/2011

Exclusiva mundial!

2 min
Bob Dylan ja té permís per actuar a la Xina.

La notícia és de l'agència Efe i surt publicada a tots els diaris. Copio i tradueixo: "El mític cantant de folk-rock nord-americà Bob Dylan ha aconseguit permís per actuar per primer cop a la Xina, després d'un intent fallit l'any passat, i entonarà el seu Blowin' in the wind a Pequín el 6 d'abril i a Xangai el 8 d'abril, segons han informat els promotors de la gira en un comunicat". M'agafo a la cadira per no caure. Però caic igualment, potser perquè en realitat dir que m'agafo a la cadira per no caure és un recurs retòric, però no ha de ser pres en sentit literal. Torno a llegir el despatx de l'agència Efe, però aquest cop movent els llavis, per si de cas resulta que m'ha fallat la comprensió lectora. I no, no m'ha fallat. És una primícia mundial.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ja es poden imaginar que no m'estic referint al fet que actuï per primer cop a la Xina, també anomenada Gegant Asiàtic (a partir d'ara, G.A.). Vull dir que sí, que no es pot negar que és una gran notícia per als xinesos residents al G.A. que Bob Dylan hi actuï per primer cop. I més tenint en compte que ja va cancel·lar una gira per aquelles latituds l'any passat (em sembla que era l'any passat). Havia d'actuar -a més a més de fer-ho a Pequín i Xangai- a Corea del Sud, Japó i Taiwan, però es veu que no li van donar permís. La promotora que el representava -que duu el poètic nom de Brokers Brothers- va dir que la culpa era del ministeri de Cultura. És llàstima la trajectòria erràtica d'aquest ministeri, que va demostrar molt de criteri prohibint altres gires. D'acord que és lamentable que prohibís la de Bob Dylan, però no li podem negar el mèrit de prohibir la de Celine Dion. Jo també hauria fet el que fos per estalviar a les orelles dels meus compatriotes del G.A. la cançó de Titanic . Els barcelonins, per exemple, no tenen tanta sort. La pateixen cada dia gràcies als senyors de les flautes andines que toquen a la plaça de Catalunya. Però no ens desviem. Parlàvem de l'altra primícia.

No sé si deixar-ho tot i anar a Pequín el 6 d'abril o a Xangai el 8. El 8 cau en divendres, m'aniria bé. El preu de les entrades al concert tampoc no és cap cosa si descomptem el bitllet d'avió. Diu que costaran uns 280 iuans, o sigui, uns 30 euros. I si vols un seient vip te'n pots fer uns 2.000 (una mica més de 200 euros). Em sembla un preu molt raonable, sobretot si comptem què passarà en aquests dos concerts segons l'agència Efe! El que no va passar a Catalunya, l'últim cop que va venir. Ni l'anterior.

Sí, amics. Diu que "Bob Dylan entonarà el seu Blowin' in the wind a Pequín el 6 d'abril i a Xangai el 8". Entonar potser no seria la paraula que pot definir les execucions de Bob Dylan a l'escenari en els últims anys, però, d'acord, admetem que entonarà Blowin' in the wind. (Suposo que els redactors de la notícia han aconseguit, no sé com, la play list dels concerts.) I aquesta és la primícia mundial de la qual podran gaudir els xinesos. No és gens habitual que Bob Dylan canti Blowin' in the wind a l'escenari per moltes vegades que li supliquin.

stats