11/05/2012

FERRAN ADRIÀ

1 min
FERRAN ADRIÀ

VAIG CONÈIXER el Joan Roca el 1988, quan va venir a fer un stage a El Bulli. Ens vam fer amics i ara el considero més que això, perquè ens uneix una relació molt estreta. He anat a menjar a El Celler de Can Roca moltes vegades i és una experiència per als sentits. Es nota que treballen en equip i que treballen de valent. Del Joan no en destaco una característica en concret, sinó moltes. És calculador, constant i, el més important, tant ell com els seus germans han sabut digerir l'èxit.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

ELS INGREDIENTS (PER A QUATRE PERSONES)

El fajol és un llegum que es cultiva cada any a la Garrotxa. Fa uns anys el fajol omplia els camps de la comarca dels volcans, i els pintors d'aquesta terra els van immortalitzar en els seus quadres. Avui dia es cultiva cada vegada menys, però encara queden alguns pagesos que treballen aquest llegum. A la tardor el fajol ofereix un contrast de colors realment bonic. Les farinetes de fajol són unes postres típiques de la Garrotxa que feien les àvies al llarg de l'hivern.

1. Poseu a escalfar al foc un perol amb aigua.

2. Aneu-hi afegint a poc a poc la farina de fajol, sense parar de remenar-ho perquè no faci grumolls. Ha de quedar una pasta espessa d'un color gris. Cal que el foc sigui suau, ja que si no es pot torrar.

3.Quan l'espàtula amb què ho remenem s'aguanta sola al mig del perol, vol dir que ja està al punt.

4. Llavors poseu les farinetes en motlles tipus cake i deixeu-les refredar.

5. Una vegada freda i compacta, talleu-ne unes llesques fines, d'un centímetre i mig aproximadament, i fregiu-les amb oli ben calent.

6. Ensucreu-les o poseu-hi mel al damunt.

stats