06/09/2012

Feliçment, jo sóc una dona

2 min

El títol de l'article és manllevat del d'una novel·la famosa de Maria Aurèlia Capmany, de qui cal suposar que hauria sentit tota mena d'antipaties envers la presidenta de la Comunitat de Madrid, la flamígera Esperanza Aguirre. Però vet aquí que la senyora Aguirre ens ha volgut recordar que ella també és una dona, i ho ha fet amb aquestes paraules: "M'agradaria que el que s'ha dit sobre Eurovegas [que anirà a Madrid] fos cert, però no ho puc confirmar perquè només es tracta d'impressions, i l'home no viu d'impressions. Ni la dona. Les dones, això sí, vivim de vegades d'intuïcions, i la meva, que no em sol fallar, és positiva".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

A l'estricta governanta (de nissaga lletraferida) li ha sortit, sense pretendre-ho, un poema en prosa sobre el tema de la intuïció. Estudis recents de la Universitat de Flumpester confirmen científicament l'existència de l'anomenada intuïció femenina , a partir de la constatació que els homes (que, com tothom sap, som una colla de tarats) tenim més desenvolupat l'hemisferi esquerre del cervell (és el que produeix els rots de cervesa), mentre que les dones posseeixen un envejable equilibri entre el susdit hemisferi esquerre i el dret. D'aquesta utilització simultània de tots dos hemisferis en ve el fet que les dones siguin capaces d'establir associacions d'idees més ràpidament, així com la increïble habilitat de fer dues coses al mateix temps.

De manera que la presidenta Aguirre ha engegat les neurones i ha establert les seves associacions d'idees, a les quals hem tingut accés en exclusiva (la lamentable condició masculina de l'autor d'aquest article li hauria impedit imaginar-les) i que transcorren d'acord amb els següents raonaments.

Primer raonament: Espanya, diguin el que diguin, és una gran nació. Segon raonament: Madrid és la capital d'Espanya, i a més, és una altra gran nació. Tercer raonament: els catalans són uns nacionalistes decadents. Quart raonament: són uns nacionalistes decadents que han entrat dins una espiral sobiranista, la qual cosa produeix una desestabilitat que no agrada gens als grans inversors com Sheldon Adelson. Cinquè raonament: a més no en tenen ni per a pipes, i han hagut de demanar un rescat de cinc mil milions a més del vint mil que ja reben, veges tu quina barra. Sisè raonament: Madrid tampoc no en té ni per a pipes, però jo mateixa vaig aconseguir desviar l'atenció sobre el dèficit de la comunitat promovent una polèmica absurda sobre la final de futbol de la Copa del Rei. Conclusió: ergo, mister Adelson s'ha d'estimar més de totes totes posar els seus calés en una gran nació, estable i emergent, com Espanya, és a dir, Madrid.

Si es confirma aquesta intuïció (d'una complexitat admirable), Esperanza Aguirre no només podrà presumir d'haver-se quedat amb el prostíbul més gran d'Europa, sinó també de ser la líder natural del postfeminisme. Que és el que sorgeix quan ja s'ha prescindit de les dones (i també dels homes) i ja només queden xais de cordeta als quals cal anar entabanant regularment.

stats