14/05/2016

El Felisuco que ha fitxat per Ciutadans

2 min

“L a actriz Kristen Stewart mide 1,63. ¿Qué colonia va a vender ésta? ¡A esta tía la metes en una olla exprés y no haces caldo ni para dos personas! ” Això és un acudit de Félix Álvarez, conegut a la tele com a Felisuco. Aquesta setmana hem sabut que l’humorista serà el número 1 de la llista de Ciutadans per Cantàbria. Però al partit em temo que no han donat una ullada a la seva trajectòria televisiva.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Aquest home va quedar-se a la tele després de participar a Genio y figura, un programa d’acudits d’Antena 3. L’època daurada la va viure a El informal, al costat de Florentino Fernández. El seu humor es basava a fer de ruc que bavejava amb determinades dones. Un dia va entrevistar Laetitia Casta i les tres primeres preguntes van ser: “¿Por qué eres tan guapa? ¿Me das tu teléfono? ¿Cómo siendo tan guapa te mantienes Casta?” Es va passar quatre anys copresentant A tu lado, deixalla televisiva a Telecinco que furgava en les misèries de la gent abans que nasqués el Sálvame. Més tard, en el seu declivi de contractacions, feia monòlegs a El Club de la Comedia. El més celebrat dels seus discursos mantenia l’original tesi: “ Las tías sois raras: decís unas cosas cuando queréis decir otras ”.

En el monòleg parlava, sobretot, de dones lletges: “Mi amigo tenía una novia que no era fea, era un daño colateral ”. I anava al·ludint a totes les femelles del planeta que no s’ajustessin als seus cànons de bellesa: “ En Europa, incluida Rumanía, no hay un tío que se quiera zumbar a esa tía. Ni en la India tampoco, porque ahí las vacas son sagradas y al menos la respetarían ”. De l’actriu Kristen Stewart, a qui rebutjava per la seva alçada, assegurava: “ Es una pequeña que es mona, que se le puede meter un viaje, pero nada más... ” És només un guió d’humor, sí. Però un humor que transmet un menyspreu i uns valors generadors de violència de gènere.

En una entrevista en un programa de tele local de Cantàbria el 2010 Felisuco sostenia que es penedia d’haver tornat a viure allà després de la seva experiència vital a Madrid. Deia que tenia tírria i odi a la societat que hi imperava i que mai més pensava treballar ni col·laborar en cap mitjà de la comunitat. En qüestió de política assegurava: “Un día llegará un Mesías, haremos una revolución y llegaremos un poquito más allá ”. Ara és ell qui es presenta com a cap de llista d’un partit polític. Si el Messies ha de ser ell estem arreglats. Amb diputats d’aquest nivell incorporats a la política per la fam que passen en el món de l’espectacle, el Congrés sí que serà una bona comèdia.

stats