Publicitat
Publicitat

JOAN ROCA 'LA CUINA DE LA MEVA MARE' LA RECEPTA

GERARD QUINTANA

Cantant i líder de Sopa de Cabra

Cargols amb all i julivert

EL JOAN I JO VAM SER companys de classe en una escola pública de Girona. Quan passaven llista, anàvem gairebé seguits: Quintana, Regincós, Roca. El Joan no ha canviat gaire de quan era petit. Era dels que anava fent feina sense fer soroll. Era bon estudiant i molt tranquil. Treballava com si ja tingués molt clar els seus objectius. De fet, tant ell com el seu germà, el Josep, no s'entretenien gaire després de classe i se n'anaven ràpidament al restaurant de casa, Can Roca, a ajudar.

Els cargols a la vinagreta o amb all i julivert són molt típics com a aperitiu o com a entrant. N'hi ha que prescindeixen de l'all i julivert encara que hi dóna un gust molt refrescant. També es poden acompanyar d'un bon allioli o d'una salsa de tomàquet amb daus petits de pernil i una mica de bitxo picant.

1. Netegeu els cargols -que prèviament haureu deixat dejunar durant uns dies- amb aigua, un pessic de sal i un raig de vinagre.

2. Poseu-los en una cassola al foc amb força aigua freda i feu-los bullir a foc lent perquè surtin de la closca.

3. Tot seguit, augmenteu el foc perquè s'enganyin i no puguin tornar a entrar. Deixeu-los bullir uns 30 o 40 minuts fins que estiguin tous.

4. Mentrestant prepareu la salsa pelant i tallant els alls ben petits. Feu la mateixa operació amb el julivert.

5. Poseu l'all i el julivert en un bol, juntament amb la sal, un pessic de pebre, l'oli i el vinagre. Remeneu-ho bé.

6. Quan els cargols ja estiguin al punt, escorreu-los i poseu-los en una plàtera. Ja els podeu portar a la taula.

7. Cada comensal s'ha de servir els cargols, treure'ls de la clova i sucar-los al bol amb la salsa.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT