11/09/2011

García Albiol, el monstre que hem creat

2 min

Mai s'havien vist tants periodistes a Badalona ni de mitjans tan variats. Tots (i totes) reunits en germanor per informar de la declaració judicial de Xavier García Albiol. Ja sap què vull dir, l'alcalde de la ciutat famós per les coses seves aquelles de dir que la culpa de tot és dels immigrants. Resultat final? Triomf total d'en Xavi, com li diu Alícia Sánchez-Camacho, també present a la performance (no en qualitat de periodista, sinó de lideresa del partit a Catalunya). Tots (però tots de tots) els mitjans van convertir el Xavi en el personatge del dia. I ell encantat. Sobretot perquè el tall o el destacat que va treure tothom era el missatge que ell volia que sortís.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No nego la voluntat franciscana de qui converteix en notícia el Xavi cada cop que respira xenofòbia i que ho fa pensant-se que d'aquesta manera el combat. Sí, ja sabem que els periodistes duem a dins un justicier que pretén salvar la princesa de les urpes del dolent i que som experts a intentar donar lliçons. El problema és que entre això i l'afany d'algunes organitzacions per aprofitar-se del personatge i fer-se publicitat gratuïta, hem acabat creant un monstre.

Vol dir això que hem de deixar de parlar del Xavi? Sí. Home (i dona) almenys si vol fer-se propaganda que se la pagui. O que se la treballi, que ara només ha d'esperar la fama assegut tranquil·lament al despatx on l'hem col·locat els errors de la "societat civil" (jo m'hi incloc, i el primer) i els errors de tots (tots!) els partits badalonins. Estic parlant de censura? No. Informem de la seva gestió. Expliquem quins familiars (i de quins regidors) està col·locant a l'Ajuntament. Expliquem que, quan parla de retirar ajuts a un incívic que rebenta retrovisors, aquest incívic resulta que no rep cap ajut. Parlem d'ell com a alcalde però, sisplau, parem de crear plataformes en contra seva. Parem de convertir-lo en víctima. Parem de donar-li vots .

stats