25/12/2011

'Gimme all your luvin'

2 min

"Han detingut un xaval de Saragossa per penjar la nova cançó de Madonna". Els informàtics fan aquest comentari mentre pugen a l'ascensor de la gran empresa de software. "Si l'han enganxat és que és un passerell". "Un pringat, segur".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No sabem si els informàtics són fans de Madonna. El noi de Saragossa es veu que sí que ho és i que va trobar aquest arxiu capbussant-se al ciberespai a la recerca d'informació de l'ídol. Llavors va decidir que seria genial posar a l'abast del món aquest nou tema de la diva, una cançó que du per títol Gimme all your luvin . Diuen les cròniques que Madonna està molt disgustada perquè tenia previst cantar-la com a primícia a la final de la Super Bowl i ara tothom ja se sabrà la lletra. Pobra, sap greu. No sembla probable, però, que prengui la mateixa decisió que Lucía Etxebarria, a qui han penjat un llibre a la xarxa i, també disgustada, ha afirmat que abandona l'escriptura. Després, en sentir les reaccions que a la mateixa xarxa culpable s'han desfermat, la Lucía s'ha posat a plorar en una altra xarxa, la radiofònica. Es veu que s'havia generat una certa alegria eufòrica pel seu anunci i això l'ha trasbalsat de manera definitiva.

Als informàtics, però, no els preocupen aquestes cabòries d'artistes. Ells viuen en un món de bits, on tots els bits només són bits que s'embalen i s'envien d'una banda a l'altra. Unitats d'informació que mereixen ser a l'abast del món sencer independentment del que continguin, perquè la llibertat és sagrada i si una cosa arriba a la xarxa ja és de tots. I punt. Això per ells no admet discussió, com la Santíssima Trinitat, la llei de la gravetat i el bon cor de Pep Guardiola. Per tant, l'única cosa a criticar és que el col·lega aragonès hagi estat tan poc destre que se li ha pogut seguir el rastre fàcilment. I és que per fer certes coses, se n'ha de saber. És com si li fas el salt a la dona i t'enxampa. El problema no és la infidelitat, que això forma part de la condició humana, el problema és que no has estat prou hàbil com per amagar-la com Déu mana.

stats