04/11/2011

Ha començat la campanya, visca!!!

2 min

A casa som gent assenyada i des d'aquesta matinada a les 00.00.01 estem estudiant sense parar les diferents propostes electorals per decidir el nostre vot. Hem desplegat la taula del menjador per tenir espai suficient per analitzar els programes dels partits i no deixar-nos cap línia sense ser disseccionada fins als detalls. Ara bé, tenim dos problemes: 1/ ens costa trobar el tall i 2/ no tenim clar si votant qui votem estarem votant realment qui votem o un ens indeterminat. La nostra angoixa és tanta que compartirem amb vostè aquest neguit neguitós.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El problema 1 és que estem una miqueta fins al que serien les gònades que els partits ens vaticinin l'hecatombe planetària si guanyen els altres partits que no són ells. Dit d'una altra manera: escoltin, sí, ja sabem que els rivals estan desitjant guanyar per entrar a casa i robar-nos els iogurts de la nevera (inclosos els de cereals). Ara bé: vostè té alguna idea? Fixi's que dic "alguna", que és una xifra generosa per minsa. No sé, per saber què pensa fer... en general.

I el problema 2 encara ens neguiteja més. Posem per cas que votem el partit Florolos, que té una determinada ideologia i que defensa unes determinades coses. I posem que aquest partit guanya les eleccions. Posem que a la primera reunió de la UE, el G-20, el Banc Mundial, l'FMI i la mare que va matricular-los a tots (i a totes), tots aquests li diuen al partit Florolos: "Miri, escolti'm, la vida és dura i vostè ha d'aplicar aquestes polítiques que ara li dictarà el xicot que ens porta els cafès". I posem que el partit Florolos respon: "Ei, no fotem... que a mi m'han votat perquè defenso unes determinades coses que són contràries a aquestes que vostès m'obliguen a fer... Però vaja, que si han d'apuntar-me al cap amb una intervenció de canons retallats, ¿on diu que podré trobar el noi dels cafès?" O sigui, el que li deia, que votant qui votem, estarem votant realment qui votem o estarem votant un ens indeterminat?

stats