28/02/2011

Mas i concessionaris Hillary Clinton a Ginebra Fundació Qatar

2 min

La reunió que faltava. El president de la Generalitat, Artur Mas, té cita avui amb el president de la Federació Catalana de Concessionaris de Vehicles a Motor (Fecavem), Jaume Roura. Al Govern hi ha certa urgència per solucionar el desgavell organitzat per la disposició legislativa sobre els cotxes no venuts; la que permetia als concessionaris retornar-los sense cost als fabricants, i que va negociar CiU amb el govern espanyol. La setmana passada la patronal dels fabricants, l'Anfac, i els sindicats ja van expressar la seva preocupació a Mas, que ara haurà d'articular una marxa enrere que sigui el mínim de lesiva possible.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L a resolució de dissabte del Consell de Seguretat de les Nacions Unides sobre Líbia no ha convençut tothom. Gairebé ningú d'entre els països occidentals, com a mínim, que la llegeixen com un simple primer pas. És per això que la secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, es planta avui a Ginebra per agafar el lideratge de la delegació diplomàtica nord-americana i incrementar la pressió sobre el Consell de Seguretat per endurir-ne la posició. Sobretot en l'aspecte humanitari. Les pressions polítiques sobre el règim libi van segurament per una altra banda. Però la situació dels milers i milers de persones que proven de fugir del país, i la precarietat general en què s'ha instal·lat el país demanen un cop de mà internacional. Sobretot per la particulariat de la gran quantitat d'immigrants, entre subsaharians i asiàtics, que fa anys que hi viuen, que no tenen cap dret i que tampoc reben cap ajut de les respectives ambaixades. Com si fossin uns apàtrides.

L es servituds dels contractes d'esponsorització dels equips tenen a questes coses. La fundació governamental qatariana començava a pagar diners al Barça aquesta mateixa temporada. Quinze milions d'euros fins al 30 de juny. Però la samarreta oficial, la dels partits, no es toca fins al pròxim exercici, amb la qual cosa calia posar en marxa la imaginació. Doncs bé, a partir de l'entrenament d'aquest matí els jugadors del Barça duran en cada sessió unes samarretes amb publicitat de l'organisme. Samarretes que no estaran a la venda a la FC Botiga ni enlloc. És a dir, si els hi ofereixen en qualsevol botiga, seran falses.

stats