24/02/2012

ISIDOR MARÍ

1 min
ISIDOR MARÍ

M'ESPERA UN DIA una mica diferent respecte als ordinaris, ja que sóc a Palma amb un seguit d'actes a l'agenda per commemorar el centenari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Avui, en principi, tenia prevista una conferència a les dotze del migdia a l'auditori de Caixa Balears titulada Avui com fa cent anys: avançar junts cap a la plenitud i la igualtat , adreçada a estudiants de batxillerat. A última hora, però, molts altres instituts han demanat assistir a la conferència i, al final, en faré una altra una mica abans, a dos quarts d'onze. Abans de dinar tinc una entrevista amb el vicepresident de Cultura i Patrimoni del govern balear i la directora de Cultura del Consell de Mallorca. Hem de parlar sobre com la Secció Filològica pot col·laborar en la celebració de l'any Antoni Maria Alcover, el primer que va ocupar el meu actual càrrec i, juntament amb Fabra, un dels grans lingüistes de la primera Secció Filològica. Ara fa 150 anys del seu naixement i 50 anys de la publicació del gran diccionari Alcover-Moll. Casualment, Alcover també era de les Illes. Ell de Manacor i jo d'Eivissa.

Quan acabi, dinaré amb els redactors de la revista literària Latitud 39 , vells coneguts de quan jo hi col·laborava, quan també era professor a la Universitat de les Illes Balears.

Finalment, passaré la tarda a Campanet, visitant un vell amic meu i professor de la UIB, Damià Pons. Va ser conseller d'Educació i Cultura al govern balear fins al 2003. Passaré tota la tarda amb ell i la seva família.

stats