14/03/2011

Kim Yong-un CEO sobre immigració La borsa de Tòquio

2 min

Co rea del Nord viurà entre avui i demà una nova visualització del procés de successió del seu dictador, Kim Yong-il. El seu fill petit, Kim Yong-un, inicia una visita oficial de dos dies a la Xina, en què hi ha previstes entrevistes amb el president del país, Hu Jintao, i el vicepresident, Xi Jinping, en el context d'una crisi alimentària a Corea del Nord. Promogut a general de màxima graduació el 27 de setembre, el 10 d'octubre va aparèixer en públic per primer cop en una desfilada militar, a la qual va poder accedir premsa internacional, també per primer cop, amb indicacions de la importància de "fixar-se" en Kim Yong-un.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El Centre d'Estudis d'Opinió farà públiques aquest matí les dades de l'estudi que ha fet sobre què pensen els ciutadans del país de la immigració. Jordi Argelaguet, director d'aquest organisme depenent de la Generalitat, presentarà els resultats obtinguts a partir de cinc temes principals: política migratòria, efectes de la immigració, els drets i deures dels immigrants, la diversitat cultural i religiosa, i la convivència. Serà interessant creuar aquestes dades amb la proximitat de les eleccions municipals del 22 de maig, que són els comicis on més incidència té el punt de vista dels ciutadans sobre qüestions concretes. Són temes candents l'ús del burca i els centres de culte. En aquest sentit, els resultats poden ser un bon indicador de les opcions de formacions xenòfobes com Plataforma per Catalunya, que fa temps que aboquen tots els seus esforços en l'obtenció de regidors, i de com es pot acabar tractant la qüestió en la campanya.

La borsa de Tòquio va anunciar ahir que avui obrirà sessió amb la normalitat que permet la situació catastròfica del Japó després del terratrèmol, el tsunami i la crisi nuclear. Es tracta d'un gest simbòlic d'inici del retorn a la normalitat i es preveu que l'índex Nikkei tingui una davallada important, caigui per sota dels 10.000 punts de manera immediata i amb previsions de caure per sota dels 9.000 a curt termini. Divendres i dissabte els especialistes preveien que, amb la majoria de ciutats i centres productors intactes, l'impacte seria menor, però la incertesa amb les centrals nuclears ha reobert els dubtes.

stats