29/04/2012

L'adéu exemplar de Guardiola: un orgull per al barcelonisme

2 min

Josep Guardiola ha aconseguit que fins i tot la seva manera de dir adéu hagi estat exemplar. El moment més temut pel barcelonisme, i que a molts els hauria agradat que servís per obrir la capsa de Pandora, es va produir divendres de la manera menys traumàtica possible, i amb una solució beneïda per la massa social culer. A més a més, un cop escoltades les paraules de Guardiola, cal admetre que l'argumentació és inapel·lable. El secret d'aquest entrenador tan especial ha estat una dedicació tan exclusiva, tan total i absoluta que per força no podia ser sostinguda en el temps sense un alt cost personal. Guardiola s'ha deixat la pell en cada partit, en cada sessió d'entrenament i fins i tot en cada roda de premsa, en què ha excel·lit en un camp on tants d'altres van fracassar: el de la gestió de la comunicació. És precisament a la sala de premsa on el de Santpedor ha sabut construir un discurs que depassa l'àmbit pròpiament del futbol per enlairar-se i convertir-se en una actitud davant de la vida, en la defensa d'uns valors que s'han demostrat imbatibles i que es poden sintetitzar en tres conceptes: solidaritat, il·lusió i esforç.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ara ja podem afirmar que Josep Guardiola ha canviat el barcelonisme per sempre. Ara sabem que hi ha maneres de perdre que són millors que algunes maneres de guanyar, i que quan es va sempre amb la veritat, quan s'és fidel a uns principis, l'impacte global és molt superior. El Barça és avui el club més envejat del món i un model econòmic estudiat a les facultats. I això s'ha aconseguit amb un equip fet amb gent de la casa i un entrenador que ha portat la seva llengua, el català, per tots els racons del món amb naturalitat i sense escarafalls.

El president, Sandro Rosell, ha superat amb nota el moment clau de la seva presidència. Tito Vilanova és la persona més indicada per substituir Guardiola perquè ha estat una peça clau en els èxits d'aquest equip. Els aficionats es poden sentir orgullosos del seu equip. Un cop més, gràcies, Pep.

stats