15/02/2012

L'apassionant tema dels pressupostos

2 min

En un moment farcit de males notícies, desastres i daltabaixos còsmics, és molt bonic rebre alguna petita alegria. I la de l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, reconeguem-ho, és preciosa, tota ella. I ja no ha estat només seguir les apassionants negociacions, sinó poder escoltar les valoracions dels partits sobre l'acord. Mmm, calli, calli, que m'excito... (sí, ja ho sé, vostè també, però dissimuli).

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Apareix el Govern i diu: "Oh, és que hem hagut de pactar amb el PP perquè l'oposició no ens ha donat cap altra opció. Ens hauria agradat afegir més forces polítiques a l'acord, però el tripartit està més preocupat de fer una oposició irresponsable que de construir. Bé, i això que hem pactat amb el PP... a veure, sí, però tampoc tant, no creguin". I apareix el PP i diu: "Donant suport al Govern hem fet un exercici de responsabilitat necessari per sortir de la crisi. I, què carai, ara que per fi toquem poder, s'ha de notar d'alguna manera, no?" I apareix el PSC i diu: "És un pacte entre el senyor Duran i el senyor Rajoy que supedita els interessos de Catalunya als del Partido Popular. I ara, si ens disculpa, continuarem buscant la Carme Chacón, perduda des de fa dies i que ens fa patir, a veure si se'ns ha fet rubalcabista". I apareix Esquerra i diu: "CiU podria haver arribat a un acord amb nosaltres, però la seva opció ha estat l'espanyolisme del PP. I, la veritat, ara mateix no sabem si tenim enveja o no... o potser les dues coses... o no... o sí..." I apareix ICV i diu: "És un pacte de les dretes i els lobis poderosos que mouen els mercats i... ui, se'ns ha espatllat la màquina de repetir el mateix discurs i ara mateix no sabem que dir. Tornem a «Apareix ICV i diu...»"

I veient aquesta allau d'intel·ligència política que encén la massa enfervorida, la pregunta és: algú recorda qui va pactar amb qui els pressupostos de l'any passat? Doncs això.

stats