07/06/2011

L'era del zàping

2 min
L'era del zàping

Publicava l'ARA una notícia sobre l'actual parella de la princesa Letícia, el príncep Felip de Borbó i de Girona. Com ja deuen haver llegit i potser vist, la parella reial va visitar una clínica a Navarra (allò que fan ells) i quan en sortien, una ciutadana va aconseguir apropar-se a Don Felip i va demanar-li un referèndum entre monarquia i república. La discussió va ser força llarga i ell la va acabar amb aquesta frase: "Ja has tingut el teu minut de glòria". Ho hem vist, perquè algun republicà ressentit ho va gravar amb un d'aquests ginys infernals que són els telèfons mòbils.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Quedaven poques persones al món que no haguessin fet servir en públic la frase atribuïda a Andy Warhol. I una d'aquestes persones era l'actual parella de la princesa. Falta que la diguin el Papa i Thomas Pynchon, perquè ja no quedi ningú a la humanitat que no l'hagi dit.

Esclar que Andy Warhol no va parlar d'un minut, sinó de quinze. Però avui en dia quinze minuts són molts i ara ja hi ha molta gent que et parla dels cinc minuts de glòria (o de fama). Però cinc minuts també són molts. I Felip de Borbó (que no es deu perdre el programa especial que fa el seu progenitor cada 25 de desembre) ho sap molt bé. Per això, un futur monarca modern i telegènic com ell acaba les discussions parlant d'un minut.

Com que hi ha crisi i els palaus estan caríssims, potser els membres d'aquesta família carismàtica es veuran increpats més vegades per altres buscadors de glòria. I aquí és on em permeto aconsellar-los que un minut també és massa. Jo faria meva la tàctica dels camps de futbol, en què els minuts de silenci ja duren deu segons.

stats