04/08/2012

L'exemple d'Espanya!!!

2 min

El diari La Razón dedicava la portada d'ahir a l'última ensopegada del monarca Joan Carles I. Es tracta, com ja deuen saber, d'una ensopegada amb esglaó, com la penúltima, tot i que aquesta és honorable, perquè a diferència de l'altra, s'ha produït en acte de servei, i no pas en acte recreatiu. I és per això que, amb tota justícia, el diari titula: " El rey, ejemplo del coraje de España ".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Però per si al populatxo li costés d'entendre que la caiguda és simbòlica, a les pàgines interiors diversos articulistes que admiro li dediquen poètics homenatges. Per exemple, Francisco Marhuenda escriu que la caiguda va ser aparatosa però que el monarca (tradueixo) "es va aixecar amb l'humor i la força que el caracteritzen" i que ningú no s'hauria sorprès si hagués anul·lat la trobada militar que presidia "per ser atès per un metge, però aleshores no seria el rei". (Té raó.) I afegeix: "Aquestes caigudes són molt doloroses. Ho sé per una experiència recent i s'ha de tenir molta força per actuar amb normalitat. El seu exemple ens serveix en aquests temps difícils que afecten Espanya". Espero, doncs, que en Marhuenda ja estigui recuperat.

Tots els professors de P-3 que ens llegeixen saben que els nens cauen. I que, normalment, el que se'ls diu és: "Vinga Roger, que no ha passat res! Que valent que no plores!" Però a partir d'ara farem bé de dir-los: "Roger! Sigues un exemple per a Espanya o aviso en Marhuenda!"

Però el text més exemplar sobre la caiguda (al mateix diari) és d'Alberto Rubio. Ell diu (tradueixo també): "El rei Don Joan Carles va trigar menys a aixecar-se de terra que Usain Bolt -el plusmarquista mundial dels 100 metres- a completar una cursa, si em permeten una respectuosa comparació olímpica ".

I tant que l'hi permetem! I ens la fem nostra. A casa, l'altre dia, va caure la iaia. I què es pensen? Que va ser un exemple per a Espanya? No. ¿Es va aixecar més de pressa que Usaín Bolt? Doncs, no. De fet, va aconseguir una marca semblant a la de l'inoblidable nedador Eric Moussambani. Suposo que hi influeix el fet que la dona estigui en llista d'espera des de fa mesos per a l'operació de pròtesi de maluc i que, últimament, amb això de l'euro per recepta, ha deixat de comprar les pastilles per als ossos.

stats