19/07/2011

L'home més honrat d'Espanya

1 min

Hi ha gent que s'irrita perquè Mariano Rajoy no diu res sobre el fet que Francisco Camps hagi d'anar a judici acusat de suborn. I què volen que digui?

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Fa un parell d'anys, quan es va destapar la trama Gürtel, don Mariano encara posseïa la facultat de la parla. I com que era capaç de parlar, el líder del PP va obrir aquella boqueta lleugerament bífia i va amollar que el seu estimat Paco (a Camps li solia fer il·lusió remarcar que el gran líder el tractava de Paco) era l'home més honrat d'Espanya. Tot seguit van aparèixer un enfilall de revelacions relatives a xarxes de corrupció a l'engròs, paios amb bigoti i festes en xalets superpoblats de senyoretes pneumàtiques.

D'aleshores ençà, don Mariano ha perdut la xerrera. No ha dit mai més res sobre el tal Paco (ja no s'hi fa ni fotos), i tampoc va dir res sobre Bárcenas, sobre Matas ni sobre cap dels notoris lladres que tenen tendència a farcir, als indrets més insospitats, les llistes del partit que presideix. Per no parlar, ni tan sols ha dit mai ni piu sobre Esperanza Aguirre.

Rajoy ja només parla de Zapatero, i el dia que arribi a ser president d'Espanya sembla previsible que continuarà parlant-ne, perquè ha descobert que és l'únic tema que no el desgasta. A més, per a què ha de dir res, si callant com un lluç no fa més que acréixer les seves expectatives electorals? Mariano Rajoy és el president que necessita Espanya, tan cert com que a la mateixa Espanya (visca Espanya) no hi ha un home més honrat que Francisco -Paco- Camps.

stats