01/03/2011

L'home que s'indigna

2 min

L' home que s'indigna s'aixeca ben aviat, esgotat de tant rondinar mentalment sota els llençols. Ja es veu al damunt una setmana plena de disbauxa i saraus nocturns i això l'emprenya de debò. No suporta aquesta fal·lera per despreocupar-se dels problemes a base de samba i transformisme. Tots aquests que es prenen les coses a la lleugera li fan una ràbia horrorosa. L'home que s'indigna sap que la vida és una merda i amb la responsabilitat que el caracteritza s'ha autoimposat la missió de fer-ho palès en cada acte quotidià de la seva reconcentrada existència. És per això que, malgrat no tenir-ne ganes, cada dia es veu obligat a trucar a les emissores de radio i a escriure cartes al diari i a enviar mails a les webs per tal de pentinar com es mereixen aquesta colla de gamarussos i pocapenes que parlen fent broma sobre temes seriosos.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'home que s'indigna no suporta la ironia gratuïta ni els jocs de paraules suposadament enginyosos ni les ganes de fer riure perquè sí. Pensa que hi ha massa mediocritat i massa incompetència per agafar-se les coses a la lleugera i sap que la culpa de tot plegat és que fa falta molta més gent seriosa i preparada, com ell, i que sobra tota aquesta patuleia que amb la irresponsabilitat dels ximples estan sempre fotent conya i fent gracietes. Per això ell es pren al peu de la lletra cada cosa que llegeix o escolta, tal com ha de ser, lluny d'aquesta frivolitat estúpida que s'ha instal·lat al país i ho empudega tot.

La seva dona diu que és un amargat, que així mai serà feliç perquè no sap què significa tenir sentit de l'humor i que un dia petarà de tanta amargor. Quines bestieses. I esclar que té sentit de l'humor. El que passa és que l'estalvia per fer-lo servir quan sigui adient. I ara mateix, evidentment, no cal.

stats