23/12/2011

Loteria: tanta, tanta caspa

2 min

El sorteig televisat de la Loteria de Nadal a TVE fa perdre qualsevol esperança de progrés. Malgrat els esforços dels presentadors per convertir la narració en una retransmissió d'alegries, el programa ens transporta a Cuéntame . Els nens et fan llàstima, els adults et fan por i sents entre compassió i avorriment pels periodistes que narren. Com en els darrers anys, Ana Belén Roy i Miguel Ángel Box es dediquen a fer petar la xerrada per amenitzar la cantarella dels infants. Comentaris cursis, bledes, tòpics, insulsos...

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'únic element de modernitat (si és que encara ho podem considerar una modernitat) són els SMS dels espectadors en pantalla. Ana Belén Roy va proposant temes, del tipus " Qué famoso os gustaría que os tocase en la lotería y de qué lo disfrazaríais? " Surrealista. S'hi deuen haver passat hores per trobar aquesta fantàstica idea per amenitzar el sorteig. Les respostes: "A Cristiano Ronaldo con el traje de Messi " o " A Sara Carbonero de Papá Noel ". I un cop llegides els presentadors fan veure que els fan molta gràcia. Mentrestant connecten a peu de pati de butaques amb Eva Hernández, amb aportacions periodístiques del tipus: " Esos bombos de Navidad que no paran de girar... Creo que no se me va a olvidar hasta el año que viene... " I apa, anem passant el matí: "Ay mira, pobre, se le acaba de caer la bolita, pero no pasa nada ". " ¡Venga! Mucha suerte en Cádiz ", " Carlos, saludos para ti ". " Mi abuela de 104 años está saltando de alegría porque le han tocado 2.000 € ". I Ana Belén Roy contesta: "¡Anda! ¡104 años! ¡Pues qué alegría! ¡Y está saltando! " Per acomiadar el sorteig, Miguel Ángel Box diu: "Ana Belén, tus sueños hacen posible la Lotería de Navidad ". I ella: " ¿Mis sueños? " I ell matisa: " Mmm, bueno, es el eslogan de este año... ". I conclou la periodista: " Ah. Pues feliz Navidad ". Xim-pom.

L'única diferència que han aportat les noves tecnologies és que tenen veu tots aquells a qui no ha tocat res per explicar justament això. Anem enrere.

stats