04/03/2012

Marihuana a Rasquera

2 min

Estic segura que veurem la legalització de la marihuana d'aquí una o dues dècades. I estic segura, també, que no veurem la legalització d'altres drogues com la cocaïna o l'heroïna. Si es legalitza el consum de marihuana, jo me n'alegraré, perquè si bé és una droga que no m'ha interessat mai, tinc un gran respecte pels majors d'edat que en volen consumir, de la mateixa manera que jo consumeixo alcohol. Em sembla correcte que els majors d'edat es puguin drogar legalment en espais tancats. Em sembla correcte que paguin per la droga (i que en puguin demanar factura). Si la droga fos legal, penso que seria més fàcil combatre el fet, indiscutiblement tan perillós, que els menors la fessin servir (com em sembla perillós, ara, que els menors beguin alcohol). Em fa por que un menor accedeixi a la coca, al cavall, a la grifa o al mam, però tot i la meva por, sé que hi accedirà, si vol, perquè és ben fàcil. Sempre somric quan veig les campanyes, tan ben intencionades i alarmistes, del ministeri de Sanitat, en què explica als joves els perills de la drogodependència. A mi el que em va convèncer que la droga és dolenta van ser les cançons de Lou Reed.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Sobre Rasquera. ¿Per quina raó l'Estat ha de tutelar l'ús que fan els ciutadans majors d'edat de les substàncies estupefaents? ¿Per quina raó hom pot decidir que es pren cada dia cinc ampolles de vodka però no pot decidir, sense vulnerar la llei, que es fuma un porro abans d'anar a dormir? ¿Per què hom pot decidir que es beu set ampolles de vi diàries i, en canvi, no pot decidir que es menja un bolet al·lucinogen? ¿Per quina raó hom no pot decidir que es maltractarà el fetge, els pulmons o les neurones com li doni la gana?

L'alcalde de Rasquera s'explica la mar de bé. Per què no haurien de cedir els terrenys per cultivar marihuana? Per quina raó Felip Puig troba que "no podem sortir de la crisi a qualsevol preu?" Per què Rasquera no i Eurovegas sí?

stats