22/11/2011

Més enllà dels resultats de diumenge

2 min

La nit electoral vam comprovar com els ideòlegs de l'ultranacionalisme espanyol llançaven a Twitter el discurs anomenat "em preocupa no molt sinó moltíssim el resultat d'Amaiur". Més enllà del tarannà democràtic que mostren afirmacions com aquesta, no dubti que és l'inici d'una gran campanya per torpedinar el procés de pau. De la mateixa manera, també ha començat una campanya per deslegitimar els resultats dels anomenats partits perifèrics. Activem el pla Inuncat per la pluja de demagògia que patirem amb aquest tema. Per intentar fer pujar la representació d'UPyD usaran de torna Equo, que amb 216.000 vots no aconsegueix cap escó mentre que Geroa Bai, per exemple, en treu un amb 42.500.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Sobre els resultats al Congrés de Diputats, hi ha un debat pendent. Els partits polítics tenen alguna cosa a dir no ja sobre els 9.710.775 abstencionistes (segona força política a Espanya i primera a Catalunya, amb 730.000 vots d'avantatge sobre CiU, guanyadora de les eleccions), sinó sobretot dels 333.000 vots en blanc (sisena força a Espanya i setena a Catalunya) i els 318.000 vots nuls (novena a Espanya i a Catalunya). Bé, i sobre el Senat... Només li dic que 1.263.120 electors van votar en blanc (253.883 a Catalunya) i que 904.675 (149.646 al nostre país) van optar pel vot nul.

I dues vergonyes finals: 1) 90.000 residents a l'estranger no van poder votar perquè, sense que encara ara se sàpiga què va passar, el sistema no va funcionar. Al segle XXI això és de país amb un prima de risc democràtica més que millorable, i 2) durant tota la jornada electoral, els mateixos demòcrates citats al principi demanaven per Twitter el vot per dos partits i filtraven enquestes a peu d'urna. I això és un delicte. O canviem aquesta llei absurda pròpia del segle XIX o la fem complir. I si la fem complir, val per a tothom i per a tots els mitjans de comunicació. Per què Twitter sí i una televisió no?

stats