02/02/2011

"No vull pensar"

3 min
Lyona té una veu bonica, sobretot per telèfon.

Avui m'he planxat el vestit. No m'ha quedat perfecte, però més o menys me n'he sortit. La Lyona no planxa però es fa el llit i també sap cosir. Pico al primer segona del número 86 d'un carrer de Barcelona. Si mai em falta sal, puc demanar-l'hi: pràcticament som veïnes. M'obre la porta amb el cap mullat: la Lyona té el nas angulat, un gat enorme i un pis buit: Visc amb el mínim: un llit, un ordinador i poca cosa més. Pura austeritat: he fet tants trasllats que ja m'ho coneixo.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Amor i Roma.

La Lyona és una noia de vestit vermell, cua alta i ungles mal pintades. Té una pila d'encant. Però lluny dels focus la Lyona es diu Marta Puig: una noia de serrell llarg, més aviat tímida i molt solitària. Qui coi és doncs la Lyona? La que fa els videoclips i les tonteries a les fotos; i la que s'endú les males crítiques quan n'hi ha: el meu alter ego . Faig números, però no em quadren: Lyona no pot venir de lleona. Perquè si la Marta fos un animal, seria una oreneta. D'on ve el nom? És una història d'amor: doblego les cames com les banyes d'un croissant i escolto. Vet-ho aquí: Hi havia una vegada un noi italià que em va enamorar molt, però tots dos teníem parella. Ell era de Roma, jo de Barcelona, i em va dir que un dia ens trobaríem a Lió, just al mig. Llavors jo em vaig posar el sobrenom de Lyona a internet perquè vaig pensar que em buscaria i em trobaria. I què? Res de res. Ni m'ha buscat, n'hi m'ha trobat.

Amics i drogues.

És una noia curiosa, la Marta. Una enginyera d'imatges i poemes que explica històries fantàstiques: amb la boca i amb les mans. En plena era digital ella ha recuperat les manualitats i l'artesania en el món del videoclip i s'ha convertit en un fenomen a la xarxa. Què t'ha aportat internet? Tot. Jo sóc qui sóc gràcies a internet. Tot va començar allà i tots els grups que m'han contactat, ho han fet a través del Myspace, el Fotolog i el Facebook. Quants amics tens al Facebook? 5.000. I quants són de veritat? Més dels que em pensava: uns 1.000. La Lyona habita davant l'ordinador: fins i tot hi menja la sopa al vespre. Amb tot ets tan addictiva com amb internet? Sí. Per això no he provat mai les drogues.

Viure o treballar.

Quin és l'objectiu d'un videoclip? Que te'l miris fins al final. Però si només dura 3 minuts! Sí, però internet funciona a base de clics gairebé convulsius. Tu treballes de manera compulsiva: cada quan fas un clip? Cada setmana. Treballes més que surts? Sí. Jo visc per treballar. I vius d'això? No. Faig feines de disseny gràfic per poder fer videoclips. Com et mous com a directora? N'he après. Però a vegades voldria que em manessin. Necessito no pensar.

Bona nit.

Seu a la punta del sofà, just a punt de caure. Me la miro. Sembla una nina. Lyona, en tots els teus videoclips hi surt un llit: m'ensenyes el teu? Vale , diu, com si parlés amb lletra cursiva. Travessem el seu pis fins a l'altra punta: la casa té un passadís infinit! Com 10 metre enllà, obre una porta i em presenta els seus dos grans tresors: l'ordinador (gran) just davant del llit (petit). Té pinta de ser dur, el llit. I quan no em veu, hi miro a sota: hi té un munt de capses! Tot un món per descobrir. Deu haver viscut moltes històries, aquest llit? Sí. Vet-ho aquí. Hi havia una vegada...

stats