22/02/2012

PERE PLANELLA

2 min
PERE PLANELLA

AVUI, POC DESPRÉS DE LLEVAR-NOS, mentre esmorzem i abans que el nen vagi a escola, el meu fill i jo escoltarem una de les cançons de Trifulkes de la Katalana Tribu , el musical amb text de Víctor Alexandre i música de Toni Xuclà que la companyia Zitzània Teatre estrenem demà al TNC. Vam fer aquest muntatge per primer cop ara fa quatre anys, se'n va editar el disc i gràcies a això avui a primera hora en podrem gaudir.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

I és que, fa quatre anys, l'estrena d'aquesta funció va ser un regal d'aniversari per a ell, el meu fill, que en feia 8. Quan jo era petit, a l'escola franquista no em van explicar la història de Catalunya i temps després vaig voler aprofitar la llibertat per comunicar-la de manera efectiva a ell i a tota la mainada a través d'un muntatge de teatre musical didàctic i divertit. El muntatge també incorpora la immigració: a l'inici, les actrius demanen un voluntari i puja a escena la Nguea, una actriu negra que comença asseguda entre el públic i que en la ficció ha anat al teatre amb la seva àvia, que no parla català. Nguea té un examen d'història la setmana següent i l'obra l'ajudarà a estudiar.

Avui, doncs, després d'esmorzar aniré al TNC, i a dos quarts d'onze farem l'assaig general. A les dues del migdia farem una sessió de treball per repassar el que no hagi sortit bé. Cap a les sis aniré cap a casa i ajudaré el meu fill a fer deures. Veuré alguna sèrie de la televisió per distreure'm i llegiré els diaris d'aquest món nostre tan trasbalsat. És un dia de feina, de família i de moltes hores al teatre. I procuraré dormir força: demà tenim l'estrena a dos quarts d'onze del matí.

stats