10/04/2012

El PP i la màquina del temps

2 min

En el seu discurs d'investidura -aviat farà un any- el president Bauzá va anunciar que la present legislatura havia de ser, per a les Balears, la de "les autopistes de l'educació", una jocosa expressió que encara avui ningú sap què devia significar. Bauzá, tanmateix, no tan sols es va comprometre a construir autopistes educatives, sinó que també va presentar un programa de govern basat en la reducció de l'atur (actualment està pels volts del 25%), la baixada d'impostos (ha apujat tots els que tenia a l'abast, incloent-hi els de la benzina), les retallades en l'administració (s'ha fotut al carrer, d'una tacada i sense criteri explicable, vuit-cents treballadors públics, mentre es creaven nous càrrecs de confiança per a amics i familiars de la cúpula del PP illenc) i la lluita contra el fracàs escolar (vist el que hem vist, Bauzá hauria fet bé d'apuntar-se ell mateix, i una bona colla de dirigents i alcaldes del seu partit, a classes de repàs de primària). Ens trobem, doncs, en condicions de parlar d'un èxit sense precedents d'una manera de practicar el regiment de la cosa pública.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Sobretot, pel que fa a l'objectiu estrella que es va fixar el president en aquella jornada memorable, i que no era altre que el de la recuperació econòmica. Amb un dèficit fiscal del 14,2% i amb una retallada en inversions als últims pressupostos de l'Estat de més del 50% (acceptada sense piular, no fos que Don Mariano s'incomodés), parlar-ne ara, de recuperació econòmica a les Balears, fa una mica de pena. Però no hem de passar ànsia, perquè aquí tenim el no menys estel·lar senyor Carlos Delgado, conseller de Turisme de l'executiu Bauzá, disposat a reactivar els depauperats números de l'economia insular per l'enginyosa via de construir un hotelarro i un parell de camps de golf a la platja des Trenc, emblema i bastió d'ecologistes, catalanistes i altres herbes indesitjables. El lector amable de l'ARA tenia acomplida informació i anàlisi sobre el projecte al diari d'ahir, que hi dedicava l'editorial i un interessant reportatge d'Enric B. Abelló. Hi afegiríem només, per enquadrar-ho tot plegat encara millor, que el conseller Delgado és camarada de l'infatigable Chicho Lorenzo, amb el qual comparteix passions ultradretanes, i que en la seva etapa com a batlle de Calvià es va fer famós, entre altres proeses, per la seva inusitada capacitat de contractar assessors a dit (la lluita contra la corrupció era un altre dels punts en què Bauzá va prometre que basaria la seva gestió).

Hi ha una cosa, en canvi, que Tutanramón no va anunciar i que és ben digna de ser subratllada: que el PP balear posseeix una màquina del temps capaç de viatjar cap al passat. En efecte, tornem a manifestar-nos a favor del català i contra la destrucció des Trenc, exactament igual que fa trenta anys. No sé si existeix algun terme mèdic que descrigui els governants que odien el país que comanden, però si no existeix, cal inventar-lo de seguida per tal d'adjectivar adequadament tot aquest cabrum.

stats