06/01/2012

El Pla Hidrològic del PP de Cañete

2 min

No, no. El més greu d'aquella famosa frase de Miguel Arias Cañete, llavors ministre d'Agricultura del PP, no va ser dir que el Plan Hidrológico Nacional el farien " por huevos " y que la tramitació al Congrés de Diputats seria un " paseo militar ". No, no, el més greu tampoc no és que 8 anys després el tal Cañete torni a ser ministre d'Agricultura (per cert, li recordo que "el canvi" promès per Mariano Mudito Rajoy consisteix en el fet que 9 dels 12 ministres actuals ja havien tingut càrrecs en governs anteriors, incloses èpoques franquistes). No, no, aquí el tema és que vam estar a punt que acabessin fent una de les grans obres parides per l'Aznar més faraònic consistent a nodrir d'aigua de l'Ebre un projecte político-urbanístic que ara es desfà com un bolado.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'actual fallida econòmica i de model d'aquesta "Comunidad Valenciana" ideada pel PP, que va canviar camps de tarongers per urbanitzacions amb piscina individual i camp de golf, ensenya, per fi, les vergonyes d'una gran bombolla que només una minoria de valencians van atrevir-se a denunciar. A la resta ja els va anar bé, com els repetits resultats electorals demostren amb escreix. L'aznarisme, amb la complicitat total i absoluta i l'escalf més incondicional del zaplanisme primer i del campisme després, va idear un projecte basat en l'especulació desmesurada. Tot el País Valencià havia d'omplir-se de ciment i rajola. Però a la festa dels milions d'euros no van estar sols. Uns quants alcaldes i regidors socialistes i també d'altres partits s'hi van apuntar amb alegria, com les visites als jutjats d'uns centenars de venerables ciutadans han demostrat. I esperi, que, com va dir aquell, aviat "se sabrà tot" i no hi haurà prou llei per a tant delicte.

Doncs bé, tot això havia de ser alimentat amb l'aigua de l'Ebre. I va anar d'un pèl. Esperem que (ara sí) allà (i també aquí) en prenguin nota.

stats