03/02/2011

Reformes laborals al Madrid

1 min

El gran entrenador José Mourinho ha fet unes revelacions imprescindibles sobre el rendiment del seu equip. Les revelacions vindrien a significar que si l'equip que ell entrena amb mà de ferro no guanya tots els partits que hauria de guanyar és per un cúmul de circumstàncies catastròfiques relacionades amb les matemàtiques. "Aquests jugadors no estan acostumats a jugar tants partits", ha dit. I té més raó que un sant.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Segons José Mourinho, l'equip que, com dèiem, comanda amb mà de ferro ha baixat de rendiment perquè els futbolistes no estan acostumats a jugar tants partits. Si en juguessin més hi estarien avesats, però, per desgràcia, no és així. L'extraductor admet que el problema "és més mental que físic". Però tot i així es queixa que aquest mes han jugat nou partits. I nou partits, diu, no són un problema per a qui hi està habituat, però no per a qui no ho està, com el Madrid, que els últims anys ha estat eliminat molt aviat de la Copa i de la Champions.

Home. Mirem-nos-ho un moment. Pel que fa a la Champions, tenim que el Madrid, avui, és al mateix punt que l'any passat. Per tant, no compta. Mirem-nos, doncs, la Copa. I si ens la mirem, tenim que, des del gener, han jugat quatre partits més que l'any passat (comptant el d'ahir al vespre). Quatre partits més són 360 minuts més. I 360 minuts més poden ser un inadmissible empitjorament laboral per a homes com Cristiano Ronaldo tret que Mourinho pacti amb ells un canvi de contracte: i si es fan autònoms? Aleshores no els vindrà de treballar una hora més.

stats