31/08/2011

Repsol és espanyola

1 min

Sacyr Vallehermoso i Pemex (Petróleos Mexicanos) han donat al ministre d'Indústria espanyol, Miguel Sebastián, plenes garanties de mantenir l'espanyolitat de Repsol, després que totes dues companyies n'hagin adquirit gairebé el 30% de les accions.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Magnífica notícia de la qual tots ens congratulem sincerament. Feia dies que no anàvem bé del cos només de pensar en la possibilitat que Repsol perdés la seva rutilant espanyolitat a favor d'una mexicanitat indesitjable. I és que si una petroliera comença a perdre espanyolitat, com perd oli una furgoneta, la gent pot arribar a creure no ja que sigui mexicana, sinó fins i tot bielorussa, o vés a saber què.

Per esmentar un altre referent musical, el grup (espanyol) Los Toreros Muertos ja parlaven del malson de l'espanyolitat perduda en una de les seves cançons més injustament desconegudes. Es titulava DNI , i deia: " Creo que he perdido mi carné de identidad (bis quatre vegades). No se creerán que soy español, ¿piensan acaso que soy mongol ?"

El ministre Sebastián va tenir a bé referir-se a Repsol com una empresa "estratègica" que ha estat "fins ara molt ben gestionada". Fins ara. També va voler aclarir que el govern espanyol es manté "neutre" davant de les grans operacions financeres, però sí que vol "garantir" l'espanyolitat de l'empresa. Ja és perquè els sabem cosmopolites, però en plena globalització, i parlant d'una multinacional, hi ha desaprensius que podrien trobar un pèl provinciana la preocupació del ministre.

stats